“Ho faries? El tiraries?”   |

L’home Gras

L’home Gras és la primera producció de LOG OUT Teatre. És la nostra primera declaració d’interessos: parlar de les coses tal i com ho fem els joves, amb el nostre vocabulari propi, idees i opinions.

“Imagina’t una via de tren on hi ha 5 persones, i cap a elles hi va un tren, un d’aquells tan moderns que ha fet el nostre govern, que van a tota pastilla i no els agafa ningú.

Òbviament el tren esclafarà a les cinc persones en un moment o altre. Hi ha, però, una possible solució. Al costat de la via hi ha un home. Un home molt gras. Si el tires a la via, ell morirà, però el tren frenarà i salvaràs a les 5 persones. Ho faries? El tiraries?”

Philippa Foot fou una filosofa francesa que va idear aquesta metàfora per explicar l’ètica utilitarista de Stuart Mill. En la nostra història aquest mateix dilema serà explicat per el sindicalista Jordi Farners a un grup de joves per tal de que posin una bomba al mig d’una manifestació i així subvertir el temps de desengany polític i de ganes de canvi que viuen. Un cop perpetren l’atemptat els nostres protagonistes s’han d’enfrontar a les repercussions judicials i morals que la seva acció comporta.

L’home gras pretén obrir un debat sobre la legitimitat de la violència a la lluita política, però també es una oda a una generació amb ganes de canviar les coses, la història d’uns joves que volen fer les coses bé. Que volen millorar la vida a la gent.

Aquesta pàgina fa ús de galetes de tercers per a millorar l'experiència de l'usuari i realitzar un seguiment del tràfic dins del lloc web. Si continua navegant entenem que n'acepta l'ús. Pot ser que hagi de reiniciar la pàgina per agilitzar la navegació després d'aceptar l'ús de les galetes.

Política de Privacitat