Apnea

Clara Mir i Mario Rebugent

Dirigida per Ferran Joanmiquel

En Marc i la Gina són dos germans que des de ben petits comparteixen moltes coses: des de l’habitació i gran part de la roba, a la manera de veure el món i entendre les relacions. Ell acaba de començar la universitat, filosofia, ella està apunt d’acabar el batxillerat. Una nit, després d’haver organitzat una festa a casa els seus pares, els dos germans, força beguts, transformen l’agressivitat en una relació sexual.

Des d’aquell moment canvien radicalment, al principi per rebutjar-se com el que són, dos imants del mateix pol, però després per acostar-se, descobrir-se i tractar-se amb una tendresa amb la qual no s’havien trobat mai.

La seva relació se sotmetrà llavors en una espiral cada cop més gran i més forta, de necessitat física i afectiva, agressió i asfixia.

La claustrofòbia es farà evident. Cada cop passaran més temps tancats a l’habitació, mimant-se amb l’espai, els colors, i la roba, i clonant-se en actitud i comportament i aïllant-se del món exterior que fins ara els diferenciava i personalitzava.

Aquesta obra estè concebuda en clau de comèdia protagonitzada per la ironia i el tracte dels germans, i combina escenes de text amb escenes mudes en les quals en Marc i la Gina es parlaran amb el cos.

Les golfes es converteixen en una lluita entre la paraula i el cos, en un combat entre la necessitat d’estar amb l’altre i de crear-se una personalitat, en una batalla a mort entre dos germans.

Aquesta pàgina fa ús de galetes de tercers per a millorar l'experiència de l'usuari i realitzar un seguiment del tràfic dins del lloc web. Si continua navegant entenem que n'acepta l'ús. Qualsevol informació emmagatzemada caducarà d'aquí 24 hores. Pot ser que hagi de reiniciar la pàgina per agilitzar la navegació després d'aceptar l'ús de les galetes.